Lansarea Mecanismului de alertă a discriminării minorităților etnice în învățământ


Asociaţia Ares‘el Ploieşti şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, în calitate de partener anunță lansarea în cadrul proiectului ACCES EGAL LA EDUCAŢIE PENTRU MINORITĂŢIILE ETNICE DIN ROMÂNIA (proiect finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020) pilotarea la nivel național a Mecanismului de alertă a discriminării minorităților etnice în învățământ.

 

Prin dezvoltarea Mecanism de alertă a discriminării minorităţilor etnice în învăţământ se oferă O.N.G.-urilor și partenerilor sociali un instrument de lucru menit să crescă capacitatea lor de implicare şi reacţie la problemele sociale cu care se confruntă minorităţile etnice în România.

 

Mecanismul de alertă privind discriminarea minorităţilor tnice în învățământ constă într-un set de reguli și proceduri aplicabile în oricare unitate de învățământ din România pentru semnalarea și prevenirea discriminării etnice în învățământ, printr-o abordare integratoare a egalității de șanse în unităţile de învăţământ atât preuniversitar, cât şi universitar.

 

Prin asumarea și implementarea Mecanismului de alertă a discriminării minorităţilor etnice în învăţământ se răspunde nevoii stringente de combatere a discriminării etnice şi de promovare a accesului egal la educaţie al persoanelor aparţinând minorităţilor etnice din România.

 

Totodată, Mecanism de alertă a discriminării minorităţilor etnice în învăţământ oferă soluții pragmatice la consolidarea dialogului civic şi stimulează colaborarea civică, dar și capacitatea de a acţiona a societăţii la derapajele sistemului de educaţie în problema discriminării etnice.

 

Așadar, invităm toți partenerii sociali și repreznetanții O.N.G.-urile care activează în domeniul egalității de şanse şi nediscriminare, precum și în domeniile educaţiei, tineret, voluntariat să fie parte activă a acestui demers și să devină implementatorii Mecanismului de alertă a discriminării etnice în unităţile de învăţământ.

 

Detalii suplimentare precum și descrierea metodologiei de funcționarea a Mecanismului puteți afla accesând pagina web dedicată https://mecanism.alerta.discriminare.info/

 

 

 

Contact:

 

ASOCIAȚIA ARES’EL

Str. Eremia Grigorescu, nr.9,

Municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, România

e-mail: asociatia_aresel@remove-this.yahoo.com

 

UNIVERSITATEA DE ARTE DIN TÂRGU-MUREȘ

Str. Samuel Koteles, nr.6,

Municipiul Târgu-Mureş, judeţul Mureş, România

e-mail:  mecanismalerta.discriminare@remove-this.gmail.com

 

Responsabil: Dan Vasile ALB